سوالات سوالات

خواهشمند است سوالات خود را در فرم زیر وارد نموده تا در اولین فرصت به آنها پاسخ داده شود.

سوالات متداول سوالات متداول

سوال : از چه طریقی می توانیم به اطلاعات پرواز فرودگاه شهدای اراک دسترسی داشته باشیم ؟

اطلاعات پرواز روزانه در صفحه اول سایت قابل مشاهده است.

همچنین مسافران گرامی می توانند جهت اطلاع از زمان دقیق پرواز با شماره 199  تماس حاصل فرمایند.

سوال: ازمناقصه ها، مزایده‌ها و فراخوان های برگزار شده توسط فرودگاه‌، چگونه می توان اطلاع پیدا کرد؟

کلیه اطلاعات و اسناد مناقصه ها، مزایده‌ها و فراخوان های برگزار شده از سوی فرودگاه در پایگاه ملی اطلاع رسانی مناقصات قابل مشاهده و دریافت می باشد.

سوال: فرآیند تعیین شماره صندلی هواپیما چگونه است؟

تعیین شماره صندلی در داخل هواپیما در کلیه دفاتر فروش شرکت‌های هواپیمایی و نیز به هنگام مراجعه به گیشه شرکت‌های هواپیمایی در فرودگاه جهت کنترل انجام می‌گیرد. بلیت خود را جهت تعیین شماره صندلی و دریافت کارت سوار شدن به هواپیما، به مسوولین تحویل دهید و پس از آن در حفاظت از کارت سوار شدن به هواپیما و بلیت خود دقت فرمایید. لطفاً در داخل هواپیما در صندلی تعیین شده بنشینید.

سوال: آخرین زمان دریافت کارت پرواز چه موقعی میباشد؟

زمان خاتمه پذیرش مسافر در پروازهای خارجی 45 دقیقه قبل از پرواز و در پروازهای داخلی 20 دقیقه قبل از پرواز است. بنابراین توصیه می‌کنیم در پروازهای بین‌المللی حداقل 3 ساعت و در پروازهای داخلی یک ساعت قبل از پرواز به فرودگاه مراجعه نمایید.

سوال: فرآیند سوار شدن به هواپیما چیست؟

پس از اتمام امور مربوط به کنترل بلیت و دریافت کارت سوار شدن به هواپیما، برای ورود به سالن انتظار، بلیت و کارت سوار شدن خود را همراه گذرنامه  (در پروازهای بین‌المللی) و شناسنامه یا کارت شناسایی (در پروازهای داخلی در صورت درخواست) به مأمورین کنترل ارایه دهید.

در آخرین مرحله تشریفات فرودگاهی و قبل از ورود به سالن انتظار، قسمت بازرسی نهایی قراردارد .

سوال: بازرسی در فرودگاه شامل چه مراحلی است؟

به منظور حفظ ایمنی پرواز کلیه لوازم همراه شما در این قسمت بازرسی می‌شود. پس از آن وارد سالن انتظار خواهید شد که در این مرحله با اعلام شماره پرواز و مقصد از طریق بلندگوها برای سوارشدن به هواپیما راهنمایی خواهید شد. در آخرین مرحله و هنگام خروج از درب‌های خروجی برای سوارشدن به هواپیما، مسوولین شرکت هواپیمایی از قسمت خدمات فرودگاهی با کنترل مجدد مدارک پروازی شما (ویزا و گذرنامه) بخشی از کارت سوار شدن به هواپیما را از آن جدا کرده و بخشی از آن را نیز در اختیار شما قرار می‌دهند که بر اساس آن مهمانداران پروازدر داخل هواپیما شما را جهت استقرار در صندلی خود راهنمایی خواهند نمود.

سوال: اشیاء ممنوعه به چه وسایلی گفته میشود؟

به منظور تأمین امنیت پروازها و رفاه آسایش مسافرین محترم، انتقال اشیاء ذیل به داخل هواپیما ممنوع میباشد. لذاجهت تسریع در امر بازرسی اقلام مذکور را به قسمت بار و یا اشیاء ممنوعه تحویل نمائید.

انواع سلاح گرم شامل : سلاحهای نظامی، تفنگهای شکاری، ساچمه زن                          

- سلاحهای اسباب بازی که شباهت زیاد به سلاحهای حقیقی دارند

- انواع سلاح سرد شامل : شمشیر، دشنه، کارد سنگری، انواع چاقو، تیغ موکت بری، تیغ جراحی، قیچی، پنچه بوکس و سایر اشیاء مشابه

- انواع مهمات شامل : فشنگها، نارنجکها، موارد منفجره از قبیل تی ان تی، سی 4، دینامیت، چاشنیهای انفجاری موارد محروقه، آتش زا باروتی انفجاری

- انواع اسپری ها شامل : گاز اشک آور، فلفلی، سمی و بیحس کننده

- مواد سریع الاشتعال شامل : بنزین، کپسولهای گاز مایع

سوال: حداکثر میزان بار مجاز برای مسافر چقدر است؟

حداکثر وزن مجاز حمل بار رایگان درپروازهای داخلی برای هر مسافر 20 کیلو گرم می‌باشد. درصورتی که بخواهید از تسهیلات مخصوص و نرخ‌های ارزان استفاده کنید باید اضافه بار خود را بصورت غیرهمراه (بارنامه‌ای) بفرستید، درغیر این‌صورت نرخ اضافه‌بار شما به صورت همراه 0.01 نرخ بلیت درجه یک همان مسیر در ازای هریک کیلوگرم بارخواهد بود. لطفاً توجه داشته باشید که اضافه‌بار خود را در مبدا اعلام نمایید چون درصورت مفقود شدن احتمالی بار و جامه‌دان، پرداخت خسارت فقط براساس وزن قید شده دربلیت محاسبه خواهد شد. پس ازتوزین بار و جامه‌دان‌ها دقت نمایید که برچسب‌های شماره‌دار برروی آنها الصاق و رسید آن تحویل شما گردد. چنانچه باراضافی شما بیش ازحد معمول باشد برای استفاده از تخفیف غیرهمراه لطفا قبل از شروع مسافرت با قسمت بار شرکت‌های هواپیمایی تماس بگیرید.

سوال: چه وسایلی را میتوان به داخل هواپیما برد؟ و مقدار مجاز آن چقدر است؟

 ساک دستی و دیگر بسته‌هایی را که با خود به داخل هواپیما می‌برید باید به اندازه کیف دستی بوده و از حد مجاز تجاوز ننماید .

اشیایی نظیر چاقو، تیغ، قیچی، الکل و… غیرقابل حمل درکیف دستی کابین است. چنانچه هریک از وسایل فوق را همراه دارید، آن‌ها را در چمدان تحویلی به باجه پذیرش قرار دهید.حداکثر وزن مجاز کیف دستی برای حمل به کابین هواپیما، 4 کیلو گرم وحداکثر مجموع ابعاد آن 115 سانتی متر است.

 فهرست اشیاء مجاز همراه مسافر که درصورت لزوم می توان آنها را به داخل کابین حمل کرد در بلیت درج شده است، لطفا به آنها توجه کنید.

سوال: برای حمل  اشیا شکستنی و مایعات چه مراحلی را باید طی بکنیم؟

توجه داشته باشید حمل مایعات، اشیا شکستنی، ترشیجات، مرباجات و هرگونه موادی که موجب آسیب‌رسانی به بسته‌های دیگر یا هواپیما شود به صورت بار همراه مجاز نیست و صرفا وسایل شخصی مسافر به عنوان بارهمراه قابل قبول است. وسایل فوق را جداگانه و درجعبه‌های محکم بسته‌بندی کنید تا از طریق قسمت بار و بر اساس مقررات با بسته‌بندی استاندارد ارسال شود.

دقت کنید که بسته‌های تحویلی سالم باشند. درصورتی‌که بسته شما در هنگام تحویل دارای پارگی یا شکستگی باشد، توسط مسوولین شرکت هواپیمایی برچسب خاصی برآن الصاق می‌شود که در زمان تحویل، مجاز به ادعای خسارت نباشید. توجه داشته باشید که اشیای شکستنی یا ظروف حاوی مایعات را درون جامه‌دان‌های خود قرار ندهید. اوراق بهادار، اشیاقیمتی، زیور آلات و… را درجامه‌دان‌های خود قرار ندهید.

در مقصد به یاد داشته باشید:

هنگام دریافت وسایل و اثاثیه خود، جامه‌دان‌ها و وسایل دیگران را به اشتباه برندارید. گاهی تشابه ظاهری جامه‌دانها باعث اشتباه و سرگردانی می‌شود. به منظور جلوگیری از بروز اشتباه، شماره رسید جامه‌دان‌ها را که بر روی بلیت شما الصاق شده با شماره برچسب‌های الصاقی روی چمدان مطابقت دهید .

چنانچه با نقصان وزن، خسارت‌دیدگی یا مفقود شدن جامه‌دانهای خود مواجه شدید، قبل از خروج از سالن، مسوولین در واحد امور جامه‌دان شرکت هواپیمایی مربوطه یا کارکنان شرکت طرف قرارداد را درجریان امر قرار دهید تا اقدامات لازم برای پیگیری بعدی انجام شود. در صورت عدم مشاهده بسته خود درسالن ورودی فرودگاه مقصد، قبل از خروج از سالن مراتب را به واحد امور جامه‌دان شرکت هواپیمایی مربوطه اطلاع دهید تا اقدامات لازم برای جستجو و پیگیری جامه‌دان یا بسته شما به‌عمل آید.

برای چه پروازهایی باید کارت بهداشت داشته باشیم؟

در بعضی کشورها از مسافرینی که از نقاط معینی از دنیا وارد می‌شوند کارت مخصوص بهداشت و واکسیناسیون مطالبه می‌شود. قبل از تهیه مقدمات سفر و خرید بلیت بهتر است از مقررات کشور مقصد خود در این مورد مطلع شوید .

مقررات یاد شده درباره دام ها، حیوانات زنده و گیاهان نیز مصداق دارد. در صورتی‌که به هنگام مسافرت حیوان زنده و یا گل و گیاهی همراه شما باشد، کسب این اطلاعات بسیار ضروری و سودمند خواهد بود.

سوال: آیا مسافرینی که بیماری خاصی دارند باید برگه تاییدیه پزشکی بهمراه داشته باشند؟

مسافران بیماری که مشمول یکی از گروه‌های زیر می‌گردند، باید قبل از خرید بلیت فرم پزشکی خود را پس از تکمیل و تایید پزشک معالج به تایید پزشکی شرکت هواپیمایی مربوطه برسانند.

بیماری های خونی

بیماری های قلبی و عروق

بیماران مبتلا به سکته قلبی تحت درمان

بیماران تحت درمان بعد از عمل جراحی

هر نوع شکستگی استخوان

بیماری‌های ریوی از قبیل آسم(تنگی نفس) و غیره

بیماری‌های عفونی مانند (سینوزیت حاد) و یا واگیردار (سرخک و غیره)

بیماری‌های اعصاب (مانند صرع)

بیماری‌های مغزی و پاراپلژی

سوختگی و عفونت ناشی از آنبیمارانی که به تشخیص پزشک معالج احتیاج به اکسیژن مصنوعی و همراه (پرستار و پزشک) داشته باشند.

سوال: خانم های باردارچه نکاتی را باید مد نظر داشته باشند؟

مسافرت‌های کوتاه مدت و داخلی برای خانم‌های باردار تا 32 هفتگی به شرط ارایه گواهی پزشک و تعیین تاریخ تقریبی وضع حمل مجاز می‌باشد. در مسافرت‌های طولانی و بین‌المللی گواهی پزشک مربوط مبنی بر بدون اشکال بودن پرواز زنان باردار باید قبلاً به تایید قسمت پزشکی شرکت هواپیمایی مربوطه برسد.

توصیه های حین پرواز:

چنانچه به صورت خانوادگی یا گروهی مسافرت می‌کنید و مایلید در کنار دیگر هم‌‌سفران خود باشید پیش از وقت تعیین شده در فرودگاه حضور داشته باشید تا کارکنان بتوانند امکانات بیشتری در اختیارشما قرار دهند.

حتی المقدور در طول پرواز کمربندهای ایمنی خود را بسته نگهدارید.

هنگام فرود تا توقف کامل هواپیما و باز شدن درها، صندلی خود را ترک نکنید، چون ممکن است در اثر ترمز ناگهانی تعادل خود را از دست بدهید. در موقع ترک هواپیما توجه داشته باشید چیزی ازوسایل شخصی خود را جا نگذارید. در صورت جا گذاشتن بلافاصله مسوولان شرکت هواپیمایی مربوطه در قسمت اشیا گمشده و پیدا شده مستقر در فرودگاه را در جریان امر قرار دهید.

در بعضی از پروازهای بین‌المللی قبل از فرود در مقصد کارت‌هایی در اختیار شما قرار می‌گیرد که به‌منظور ایجاد سهولت در انجام تشریفات گمرکی و گذرنامه باید اطلاعات درخواست شده را درکارت قید نمایید.

 گذرنامه خود را همواره همراه داشته باشید. توصیه می‌گردد چند قطعه عکس پرسنلی اضافی و فتوکپی پاسپورت و اوراق دیگر را در محل دیگری حمل نمایید تا در صورت مفقود شدن پاسپورت با ارایه آنها به نزدیکترین کنسولگری یا سفارتخانه جمهوری اسلامی ایران کارت عبور موقت دریافت نمایید. همچنین شماره، تاریخ صدور بلیت‌های مسافری خود را نیز جدا یادداشت کنید تا در صورت مفقود شدن بتوانید بلافاصله موضوع را پیگیری نمایید.

چنانچه در ایستگاه‌های بین‌ راه از هواپیما پیاده می‌شوید جهت ادامه مسافرت در زمان تعیین شده به هواپیما مراجعت کنید.