توصیه های امنیتی
توصيه هاي مهم امنیتی و حراستی به مسافران در سفرهاي خارجي
توصيه هاي قبل از سفر :
- تهيه ملزومات سفر( گذرنامه ، روادید، بليت ، عوارض خروجی و مجوزهاي لازم)
- واكسيناسيون در مقابل بيماري ها و كسب گواهي پزشكي مورد نياز براي هر گونه نسخه دارويي كه قصد داريد با خود همراه داشته باشيد.
- تهيه ارز مورد نياز از بانك و يا صرافي هاي معتبر.
- تهيه اقلام مورد نياز در كشور مقصد ( نقشه راهنما و ... )
- شماره تماس و آدرس سفارت جمهوري اسلامي ايران در كشور مقصد را همراه داشته باشيد.
- تاریخ انقضاء گذرنامه مسافرین به اغلب کشورهای خارجی(بجزعراق و سوریه) نباید کمتر از 6 ماه باشد
توصيه هاي حين سفر :
- قفل كردن چمدان ها جهت مقابله با سرقت و يا اشتباه باز شدن چمدان ها
- بعد از كنترل گذرنامه ، مهر ورود و خروج و نيز تاريخ هاي مربوطه كه در گذرنامه شما ثبت مي شود را چك نموده و در صورت وجود اشكال سريعاً موضوع را اعلام كنيد.
- هنگام رفتن به گمرك جزء اولين يا آخرين نفرات صف نباشيد.
- اگر براي رفتن از فرودگاه به محل اقامت وسيله اي از قبل مهيا نشده، حتماً از تاكسي فرودگاه استفاده گردد.
- در هتل درب هاي خروج اضطراري امن را از قبل شناسايي كنيد.
- بعد از ورود به اتاق، حتماً درب را از داخل قفل نماييد و هنگام خروج از هتل كليد را به پذيرش تحويل دهيد. در صورتيکه هتل داراي سونا و استخر مختلط مي باشد از رفتن به اين مكان ها خودداري كنيد.
- هنگام خروج از هتل، از جا گذاشتن اسناد و مدارك ، گذرنامه ، پول و اشياء قيمتي در اتاق خودداري نموده و با تحويل آنها به صندوق امانات هتل رسيد دريافت نماييد.( به ياد داشته باشيد خدمه هتل براي نظافت به اتاق شما وارد خواهند شد.)
- در صورتي كه اسناد مهم علمي يا اداري داراي طبقه بندي حفاظتي به همراه داريد ، هرگز آنها را از خود دور نكنيد و به صندوق امانت هتل هم تحويل ندهيد ،چرا كه ممكن است مورد بهره برداري قرار بگيرد.
- از دعوت افراد خارجي به اتاق خود اجتناب كنيد.
- از جلب توجه كردن اجتناب نموده و به تنهايي در شب و يا در مكان هاي خلوت يا مشكوك تردد نكنيد.
- عموماً در هنگام ورود به كشور مقصد ، افراد ناشناس و بعضاً ايراني ، با عناوين مختلف از جمله مترجم ، راهنما و ... به شما مراجعه نموده و پيشنهاد كمك به شما را دارند ، توصيه مي گردد به آنها اعتماد ننموده و حتي هدف از مسافرت خود را نيز به آنان بازگو ننمائيد.
- با توجه به آگاهي نمايندگي هاي جمهوري اسلامي در خارج از كشور از مقررات كشور مقصد ، در صورت بروز هر گونه مشكل يا نياز به هر گونه راهنمائي بلافاصله و بدون ترديد با مراجعه به نمايندگي ها از راهنمايي و مساعدت آنها استفاده نماييد.
- مدارك هويتي و مسافرتي خود ( گذرنامه ) را به هيچ عنوان و تحت هيچ شرايطي در اختيار افراد ناشناس قرار ندهيد، چرا كه در صورت وقوع هر نوع مشكل يا سوء استفاده از آن توسط شخص ديگري ، مسئوليت آن بر عهده شما خواهد بود. چنانچه گذرنامه خود را براي انجام سفر در اختيار شركت مسافربري قرار داده ايد حتماً نسبت به اخذ رسيد آن با درج زمان تحويل گذرنامه اقدام نماييد.
- چنانچه به هر دليل توسط پليس محلي بازداشت شديد بلافاصله از مامورين بخواهيد به استناد ماده 36 كنوانسيون وين ناظر بر امور كنسولي ، مراتب را سريعاً به سفارت و يا نزديكترين سركنسولگري جمهوري اسلامي ايران اطلاع دهند و چنانچه زبان محلي را نمي دانيد ، از امضاي هر گونه اوراق و اسناد خودداري فرماييد.
- در سفرهاي علمي يا ورزشي كارت هويتي از سوي برگزاركنندگان به شما ارائه مي گردد ، سعي كنيد هميشه آن را همراه داشته باشيد.
- قبل از اينكه از هتل خارج شويد كارت هتل را از پذيرش بگيريد ، چرا كه در صورت گم شدن مي توانيد با نشان دادن كارت هتل به پليس يا راننده تاكسي ، به هتل راهنمايي شويد.
- از برقراري ارتباط با گروه هاي معاند با نظام و عناصر ضد انقلاب خودداري كنيد.
- سعي كنيد اگر جايي مي رويد حتماً يك نفر از رفت و برگشت شما اطلاع داشته باشد تا در صورتي كه اتفاقي براي شما افتاد ، آن فرد باشد.
- از نزديك شدن به صحنه هايي نظير تصادفات ، تجمع ، تظاهرات خياباني ، آتش سوزي و ... خودداري كنيد. عدم تماس با افراد غيرمجاز ( افرادي كه شغل خاصي ندارند ).
- عدم تماس با اتباع ساير كشورهايي كه در كشور ميزبان اقامت داشته و ناشناس هستند.
- عدم خروج از حداكثر شعاع تعيين شده در كشور ميزبان.
- توجه داشته باشيد بليت برگشت را قبلاً به تائيد برسانيد ، حتي اگر بليت شما تائيد شده است باز هم از به تائيد رساندن بليت غفلت نكنيد زيرا برخي از شركت هاي هواپيمائي مي خواهند كه شما 24 ساعت مانده به پرواز، بليت خود را مجدداً تائيد نمائيد.
- از آوردن اشياء ممنوعه به فرودگاه خودداري نماييد چرا كه ممكن است عوامل امنيتي فرودگاه به شما مشكوك شوند. از قبول هر گونه بسته از افراد ناشناس جهت انتقال به كشور يا بر عكس خودداري نماييد. چرا كه ممكن است يك كالاي ممنوع يا قاچاق تحويل شما شود و اين امر مي تواند به بازداشت شما منجر گردد.
- درصورت بروز هرگونه مشکل در خارج از کشور مطمئن ترين مکان براي کمک سفارت ايران در آن کشور مي باشد.
- به هنگام ترک محل اقامت مدارک شناسايي، نشاني و شماره تلفن محل اقامت خود را به همراه داشته باشيد.
- نشاني و شماره تلفن سفارت ايران در هر کشوري که قصد مسافرت را داريد بهمراه داشته باشيد.
- از همراه داشتن داروهاي کدئين دار و مسکن هاي قوي در سفر به کشورهاي حوزه خليج فارس خودداري کنيد در صورت لزوم حتما" نسخه پزشک معالج خود را همراه داشته باشيد.
- به اشخاص نا آشنا که در فرودگاهها و اطراف سفارتخانه ها قصد طرح دوستي با شما دارند اعتماد ننماييد.
- چنانچه قصد مسافرت با تورهاي مسافرتي را داريد توصيه مي گردد از تـورهاي معتبر ، باتــجربه و خوشنام استفاده نموده و ضمن تنظيـــم قرارداد،قبل ازمســافرت کـليه شرايـط از قبيل رفت و آمد ، محل و شرايــط هتل و .... را مشـخص نمــاينـد .
- با توجه به استفادههاي سوء امنيتي از گذرنامه، از تحويل آن به افراد سودجو براي اخذ ويزا، ارز، اقامت و موارد مشابه خودداري شود .
- در صورت مفقود شدن گذرنامه مراتب بلافاصله به ادارات گذرنامه در تهران و شهرستانها و در خـارج از کشور به نمايندگيهاي جمهــوري اسـلامي ايران و مقامات محلي اعلام شود .
- قبل از مسافرت گذرنامه خود را از نظر مدت اعتبار، اجازه خروج معتبر، نداشتن مشکل ممنوع الخروجي و ساير موارد دقيقاً بررسي نماييد تا هنگام مسافرت با مشکل مواجه نشويد
- چنانچه در طول سفر دچار حوادثي مثل سرقت پول يا مدارک مسافرتي يا هرگونه عمل مجرمانه شديد ، ضروري است ضمـن خــودداري از برخـورد مستقيم ،قبل از هر کاري موضوع را به اطلاع پليس محل برسانيد و گزارش پليس را در اين رابطه دريافت نموده و موضوع را از طريق نمايندگي هاي جمـهوري اسلامي ايران در اين کشورپيگيري نمائيد. بديهي است گزارش رسمي پليس، به شما امکان خواهد داد موضوع را در نهاد هاي مربوطه به نحو موثرتري پيگيري نمائيد.
- درخصوص خريد ازفروشگاههاي بزرگ توصيه مي گردد تا هنــگام خروج نهايي از فروشگاه،رسيد خريد را دراختــيار داشته باشيد تا درصـورت کنتــرل امنيتي و تقاضاي رسيد بتوانيد آن را در اختيار مأمورين فروشگاه قرار دهيد.
- همواره يک نسخه فتوکپي از گذرنامه ، بليت و ساير مدارک مسافرتي خود را تهيه نموده و در محل مناسبي قرار دهيد تا در صورت به سرقت رفتن اصل مدارک امکان احراز هويت و پيگيري آن ميسر گردد.
- خروج ارز مجاز برای هر مسافر از کشور برابر مصوبات ابلاغي از سوي گمرک جمهوري اسلامي ايران به 3 شیوه ذیل امکان پذیر است:
- یا 5 هزار یورو
- یا 6 هزار دلار
- یا 5 میلیون تومان
- حمل هر گونه مواد مخدر و مشتقات آن جرم محسوب شده و فرد حامل تحت پيگرد قضايي قرار خواهد گرفت.
- ورود هر نوع مشروبات الکلي بهمراه مسافر جرم بوده و حامل آن تحت پيگرد قضايي قرار مي گيرد.
- همراه داشتن سگ فقط با اوراق شناسايي و حمل در سبد مخصوص حيوانات و با اخذ مجوز از سوي واحد قرنطينه فرودگاه مي باشد.
- خروج هر گونه سکه هاي طلا که پشتوانه ارزي کشور مي باشد ممنوع مي باشد.
- خروج مجاز طلا به ازای هر مسافر 150 گرم (صرفا" جهت استفاده شخصی) می باشد.
- خروج خاويار از فرودگاه بيش از 150 گرم به همراه مسافر ممنوع مي باشد.
- خروج انواع خشکبار به همراه مسافر 10 کیلوگرم و زعفران به ازای هر گذرنامه 100 گرم مجاز است.
- خروج فرش دستبافت بيش 24 متر مربع براي هر مسافر ممنوع مي باشد.
- از هرگونه فیلم یا عکسبرداری از گیت های بازرسی در فرودگاههای خارج از کشور همچنین اماکن نظامی و مناطق دارای طبقه بندی شده حفاظتی جدا" خودداری نمایید.
- درزمان سفرهای درون و برون شهری حتی الامکان از وسائط نقلیه مجازشهری از جمله تاکسی،اتوبوس،مترو،قطارو... استفاده نمایید.
توصيه هاي بعد از سفر :
- در صورتي كه كارمند هستيد قبل از خروج از كشور و نيز پس از ورود به كشور در اولين فرصت جهت تكميل فرم برگشت از سفر و ارائه گزارش كتبي حوادثي كه احياناً براي شما رخ داده است به اداره حراست مراجعه نماييد.
تاریخ بازبینی :99/12/29